ANALYSIS OF CHOCOLATE PRICE DYNAMICS: INFLUENCE FACTORS AND MARKET TRENDS УДК: 338.2 JEL: М 31
Main Article Content
Abstract
The article is devoted to the main factors influencing chocolate prices and their relationship with market dynamics. The work reflects both macroeconomic factors, such as inflation and exchange rate fluctuations, and microeconomic influences, including seasonal fluctuations in supply and demand. As a result of the study, the main problems in the development of chocolate production in the Russian Federation were identified, and recommendations were proposed for manufacturers of chocolate products. The authors focus on the need to take into account current market trends in the process of forming development strategies for chocolate production enterprises.
Downloads
Download data is not yet available.
Article Details
How to Cite
Bondarenko O. A., Butakova M. M. ANALYSIS OF CHOCOLATE PRICE DYNAMICS: INFLUENCE FACTORS AND MARKET TRENDS // Управление современной организацией: опыт, проблемы и перспективы, 2023. Vol. 18, № 2. P. 14-20. URL: http://journal.asu.ru/mmo/article/view/14665.
Section
Технологические и отраслевые аспекты управления организацией
References
Быков Д. Е., Макарова Н. В., Валиулина Д. Ф. Шоколад как продукт для функционального питания // Вестник МГТУ. 2018. № 3 [Bykov D. E., Makarova N. V., Valiulina D. F. Chocolate as a product for functional nutrition. Vestnik MGTU = Bulletin of MSTU. 2018;3 (In Russ.)].
Дёрова М. Н. Анализ качества и конкурентоспособности шоколада российских производителей // Огарёв- Online. 2014. № 16 (30) [Derova M. N. Analysis of the quality and competitiveness of chocolate from Russian producers. Ogarev-Online. 2014;16 (30) (In Russ.)].
Рыжакова А. В., Головизнин И. В. Конкурентоспособность российского плиточного шоколада на кондитерском рынке // Международная торговля и торговая политика. 2019. № 2 (18) [Ryzhakova A. V., Goloviznin I. V. Competitiveness of Russian chocolate bars in the confectionery market. Mezhdunarodnaya torgovlya
i torgovaya politika = International trade and trade policy. 2019;2 (18) (In Russ.)].
Рыжакова А. В., Головизнин И. В., Головизнина М. С. Потребительский спрос на плиточный шоколад и факторы, влияющие на него // Вестник РЭА им. Г. В. Плеханова. 2019. № 4 (106). [Ryzhakova A. V., Goloviznin I. V., Goloviznina M. S. Consumer demand for chocolate bars and factors influencing it. Vestnik REA im. G. V. Plekhanova = Bulletin of REA named after. G. V. Plekhanov. 2019;4 (106) (In Russ.)].
Дёрова М. Н. Анализ качества и конкурентоспособности шоколада российских производителей // Огарёв- Online. 2014. № 16 (30) [Derova M. N. Analysis of the quality and competitiveness of chocolate from Russian producers. Ogarev-Online. 2014;16 (30) (In Russ.)].
Рыжакова А. В., Головизнин И. В. Конкурентоспособность российского плиточного шоколада на кондитерском рынке // Международная торговля и торговая политика. 2019. № 2 (18) [Ryzhakova A. V., Goloviznin I. V. Competitiveness of Russian chocolate bars in the confectionery market. Mezhdunarodnaya torgovlya
i torgovaya politika = International trade and trade policy. 2019;2 (18) (In Russ.)].
Рыжакова А. В., Головизнин И. В., Головизнина М. С. Потребительский спрос на плиточный шоколад и факторы, влияющие на него // Вестник РЭА им. Г. В. Плеханова. 2019. № 4 (106). [Ryzhakova A. V., Goloviznin I. V., Goloviznina M. S. Consumer demand for chocolate bars and factors influencing it. Vestnik REA im. G. V. Plekhanova = Bulletin of REA named after. G. V. Plekhanov. 2019;4 (106) (In Russ.)].