EVELOPMENT OF TECHNOLOGY FOR BUCKTHORN SEED SPROUTS

  • Анна (Anna) Мефодьевна (Mefod'evna) Золотарева (Zolotareva) East-Siberian State University of Technology and Management, Kliuchevskaia st., 40b, Ulan-Ude, 670013 Email: zolotareva_am@mail.ru
  • Майя (Majja) Гомбодоржиевна (Gombodorzhievna) Заятуева (Zaiatueva) East-Siberian State University of Technology and Management, Kliuchevskaia st., 40b, Ulan-Ude, 670013 Email: zajatueva.m@gmail.com
  • Болорцэцэг (Bolortsetseg) Нямдорж (Niamdorzh) East-Siberian State University of Technology and Management, Kliuchevskaia st., 40b, Ulan-Ude, 670013 Email: erka_10d@stda.edu.mn
  • Саран (Saran) Баировна (Bairovna) Ринчинова (Rinchinova) East-Siberian State University of Technology and Management, Kliuchevskaia st., 40b, Ulan-Ude, 670013 Email: rinchinova.Saran@mail.ru
Keywords: sea buckthorn seeds, biologically active substances, germination, vitamins, vegetable sy-Riez

Abstract

The technology of germinated seeds of sea buckthorn. Changes in the chemical composition of the seeds in the germination-Lepikhov studied by physicochemical methods. Installed modification changes the microstructure of sea buckthorn seeds using electronic mikrosokopirovaniya a microanalysis system INCA. Developed private technology use germinated seeds of sea buckthorn in the production of functional flour confectionery products.

Downloads

Download data is not yet available.

Metrics

Metrics Loading ...

Author Biographies

Анна (Anna) Мефодьевна (Mefod'evna) Золотарева (Zolotareva), East-Siberian State University of Technology and Management, Kliuchevskaia st., 40b, Ulan-Ude, 670013
доктор технических наук, профессор кафедры технологии продуктов из растительного сырья
Майя (Majja) Гомбодоржиевна (Gombodorzhievna) Заятуева (Zaiatueva), East-Siberian State University of Technology and Management, Kliuchevskaia st., 40b, Ulan-Ude, 670013
кандидат технических наук, доцент кафедры технологии продуктов из растительного сырья
Болорцэцэг (Bolortsetseg) Нямдорж (Niamdorzh), East-Siberian State University of Technology and Management, Kliuchevskaia st., 40b, Ulan-Ude, 670013
аспирант кафедры технологии продуктов из растительного сырья
Саран (Saran) Баировна (Bairovna) Ринчинова (Rinchinova), East-Siberian State University of Technology and Management, Kliuchevskaia st., 40b, Ulan-Ude, 670013
аспирант кафедры технологии продуктов из растительного сырья

References

Арбаков К.А., Захарова Г.М. Облепиха в Бурятии. Улан-Удэ, 2000. 140 с.

Золотарева А.М., Чиркина Т.Ф. Вторичные сырьевые ресурсы переработки растительного сырья : учеб. посо-бие. Улан-Удэ, 2011. 130 с.

Патент 2463809 (РФ). Пищевой функциональный продукт «Талкан» из пророщенного зерна и способ его произ-водства / Ф.М. Кадыров, А.С. Акрамова, М.У. Бабаев, М.Р. Хакимова, С.И. Игамбердиева. 20.10.2012.

Косминский Г.И. Технология солода, пива и безалкогольных напитков. Минск, 1998. 158 c.

Методы биохимического исследования растений / под ред. А.И. Ермаковой. Л., 1987. 428 с.

Технохимический контроль жиров и жирозаменителей : учеб. пособие / под ред. проф. О.Б. Рудакова. СПб., 2011. 576 с.

Методика выполнения измерений массовой доли витаминов А и Е в пробах пищевых продуктов и продоволь-ственного сырья на анализаторе жидкости «Флюорат-02». Методика 04-07-96. СПб., 1996. 39 с.

Государственная Фармакопея СССР. XI изд. Вып. 2. М., 1990. 642 с.

Скурихин И.М., Нечаев А.П. Все о пище с точки зрения химика. М., 1991. 288 с.

Патент 2524827 (РФ). Способ производства зернового хлеба / В.И. Акиншин. 27.05.1997.

Патент 2527295 (РФ). Способ производства пищевых продуктов быстрого приготовления на основе пророщен-ных злаков / Я.Д. Марцынив, Е.В. Москалев. 27.12.2014.

Патент 254747 (РФ). Кекс «Ростик» / А.М. Золотарева, С.Б. Ринчинова, Нямдорж Болорцэцэг. 10.04.2015.

Published
2015-05-27
How to Cite
1. Золотарева (Zolotareva)А. (Anna) М. (Mefod’evna), Заятуева (Zaiatueva)М. (Majja) Г. (Gombodorzhievna), Нямдорж (Niamdorzh)Б. (Bolortsetseg), Ринчинова (Rinchinova)С. (Saran) Б. (Bairovna) EVELOPMENT OF TECHNOLOGY FOR BUCKTHORN SEED SPROUTS // chemistry of plant raw material, 2015. № 3. P. 177-183. URL: http://journal.asu.ru/cw/article/view/712.
Section
Technology