EVELOPMENT OF TECHNOLOGY FOR BUCKTHORN SEED SPROUTS
Abstract
The technology of germinated seeds of sea buckthorn. Changes in the chemical composition of the seeds in the germination-Lepikhov studied by physicochemical methods. Installed modification changes the microstructure of sea buckthorn seeds using electronic mikrosokopirovaniya a microanalysis system INCA. Developed private technology use germinated seeds of sea buckthorn in the production of functional flour confectionery products.
Downloads
Metrics
References
Арбаков К.А., Захарова Г.М. Облепиха в Бурятии. Улан-Удэ, 2000. 140 с.
Золотарева А.М., Чиркина Т.Ф. Вторичные сырьевые ресурсы переработки растительного сырья : учеб. посо-бие. Улан-Удэ, 2011. 130 с.
Патент 2463809 (РФ). Пищевой функциональный продукт «Талкан» из пророщенного зерна и способ его произ-водства / Ф.М. Кадыров, А.С. Акрамова, М.У. Бабаев, М.Р. Хакимова, С.И. Игамбердиева. 20.10.2012.
Косминский Г.И. Технология солода, пива и безалкогольных напитков. Минск, 1998. 158 c.
Методы биохимического исследования растений / под ред. А.И. Ермаковой. Л., 1987. 428 с.
Технохимический контроль жиров и жирозаменителей : учеб. пособие / под ред. проф. О.Б. Рудакова. СПб., 2011. 576 с.
Методика выполнения измерений массовой доли витаминов А и Е в пробах пищевых продуктов и продоволь-ственного сырья на анализаторе жидкости «Флюорат-02». Методика 04-07-96. СПб., 1996. 39 с.
Государственная Фармакопея СССР. XI изд. Вып. 2. М., 1990. 642 с.
Скурихин И.М., Нечаев А.П. Все о пище с точки зрения химика. М., 1991. 288 с.
Патент 2524827 (РФ). Способ производства зернового хлеба / В.И. Акиншин. 27.05.1997.
Патент 2527295 (РФ). Способ производства пищевых продуктов быстрого приготовления на основе пророщен-ных злаков / Я.Д. Марцынив, Е.В. Москалев. 27.12.2014.
Патент 254747 (РФ). Кекс «Ростик» / А.М. Золотарева, С.Б. Ринчинова, Нямдорж Болорцэцэг. 10.04.2015.
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
The authors, which are published in this journal, agree to the following conditions:
1. Authors retain the copyright to the work and transfer to the journal the right of the first publication along with the work, at the same time licensing it under the terms of the Creative Commons Attribution License, which allows others to distribute this work with the obligatory indication of the authorship of this work and a link to the original publication in this journal .
2. The authors retain the right to enter into separate, additional contractual agreements for the non-exclusive distribution of the version of the work published by this journal (for example, to place it in the university depository or to publish it in a book), with reference to the original publication in this journal.
3. Authors are allowed to post their work on the Internet (for example, in a university repository or on their personal website) before and during the review process of this journal, as this may lead to a productive discussion, as well as more links to this published work.